Circuit Egipt 2019 CAIRO, EGYPT


  Destinatie: CAIRO, EGYPT
Mijloc de Transport: Avion
Star Rating.pngStar Rating.pngStar Rating.pngStar Rating.png
Pret: 785€
Sumar:
Circuit Egipt clasic– croaziera pe Nil & Hurghada
Itinerariu: Cairo – Aswan – croaziera pe Nil (3 nopti) – Luxor – Hurghada –  Cairo
 
Plecari: 17.03, 14.04, 19.05.2019
(12 zile/11 nopti)
 

Rezervare/Cere mai multe detalii


Detalii:
Ziua 1: BUCURESTI – CAIRO 
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 19:50. Plecare spre Cairo cu compania TURKISH AIRLINES, la ora 21:50, cu schimbarea cursei la Istanbul. Sosire in capitala Egiptului la ora 02:50 dimineata si transfer pentru cazare la hotel 4* in Cairo. 
Ziua 2: CAIRO
Dupa micul dejun se viziteaza cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara), Muzeul de Parfumuri Orientale si Institutul Papirusului. Optional, spectacol de lumini si sunete la Piramide, pe platoul Giza. Seara, cina si cazare la hotel.
Ziua 3: CAIRO
Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon. Aici se pot vizita: teatrul greco-roman, catacombele romane, biblioteca din Alexandria – vizita exterioara. Seara, cina si cazare la hotel.
Ziua 4: CAIRO – ASWAN 
Mic dejun. Optional, se poate vizita Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si cartierul Coptic, unde se afla biserica suspendata si cripta in care a locuit Fecioara Maria. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Seara, transfer la gara din Cairo (in jurul orei 19:00), pentru deplasare cu trenul la Aswan, in sudul Egiptului. 
Ziua 5: ASWAN
Sosire la Aswan (aprox. ora 08:00 dimineata) si imbarcare pe vasul de croaziera 5*. Cazare dupa ora 12:00. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza, se viziteaza gradina botanica din Aswan si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Cina si cazare pe vas. 
Ziua 6: ASWAN – KOM OMBO  
Mic dejun. Excursie optionala la marele baraj de la Aswan (trezirea dimineata devreme), realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza, navigare catre Kom Ombo, sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Cina si cazare pe vas. Navigare spre Edfu. 
Ziua 7: EDFU – LUXOR  
Trezirea dimineata devreme. Mic dejun. Vizita a templului Edfu, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna. Pranz pe vasul de croaziera. Navigare catre Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera. 
Ziua 8: LUXOR – HURGHADA  
Trezirea dimineata devreme. Eliberarea camerelor. Dupa micul dejun, se viziteaza templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt), templul Luxor si monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor (sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor, desi au o vechime de peste 3000 de ani), impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon – statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Plecare in convoi spre Hurghada (in jurul orei 14:00, distanta de 300 km se parcurge in cca 4 ore). Sosire la Hurghada. Cina si cazare la hotel 4*.  
Ziua 9: HURGHADA (MAREA ROSIE)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare. Va propunem, optional, o croaziera pe Marea Rosie. Seara cina si cazare.
Ziua 10: HURGHADA (MAREA ROSIE)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare. Posibilitate de excursii optionale: jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip sau scufundare cu submarinul. Seara, cina si cazare.
Ziua 11: HURGHADA (MAREA ROSIE)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si pentru ultimele cumparaturi. Seara, cina la restaurantul hotelului.
Ziua 12: HURGHADA – ISTANBUL – BUCURESTI 
Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Bucuresti (schimbarea cursei la Istanbul). Decolare din Hurghada la ora 02:45. Sosire la Bucuresti la ora 09:05.
 
PRET/persoana: 785 EURO 
 (loc in camera dubla / tripla)
Supliment camera single: 195 EURO
Reducere copil 2-11,99 ani (cu 2 adulti in camera): 150 EURO
Capacitate maxima in camera: 3 adulti sau 2 adulti + 1 copil

 

Observatii:
SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Cairo si Hurghada – Bucuresti via Istanbul, cu compania TURKISH AIRLINES;
• 11 nopti cazare (3 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 2 nopti cu demipensiune la 4* sau similar, 1 noapte transport cu trenul cu demipensiune, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5*, 4 nopti cu demipensiune in Hurghada la hotel 4* sau similar); 
• supliment cuseta in vagon de dormit;
• transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport; 
• tur de oras Cairo cu ghid local;
• intrarile la obiectivele turistice mentionate in program; 
• insotitor roman de grup.
 
NU SUNT INCLUSE:
• taxele de aeroport (obligatorii): 230 EURO / persoana; 
• taxa de viza: 25 USD / persoana (viza se obtine si se achita pe aeroport in Cairo, la sosire);
• bacsisurile (se practica in Egipt: 30 EURO / persoana, se achita la sosirea in Egipt reprezentantului agentiei);
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mese;
• excursiile optionale, intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie, intrarea la mormantul lui Tutankhamon;
• asigurarea medicala: 36 LEI / persoana pana la 65 ani si pachet asigurarea storno+medicala: 64 LEI / persoana; polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
 
GRUP MINIM:
Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 25 EURO / persoana, pentru grup de 15-19 persoane cu 45 EURO /  persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.
 
ORAR DE ZBOR INFORMATIV:
Bucuresti 21:50 – Istanbul 23:25, TK 1046 / Istanbul 00:35 – Cairo 02:50, TK 692 
Hurghada 03:45 – Istanbul 02:45, TK 703 / Istanbul 07:45 – Bucuresti 09:05, TK 1043
 
PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:  minim 25 participanti
- Excursie de o zi la Alexandria: 70 EURO / persoana;
- Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si cartierul Coptic: 45 EURO / persoana;
- Marele baraj de la Aswan: 45 EURO / persoana;
- Croaziera pe Marea Rosie: 45 EURO / persoana;
- Jeep safari in desert: 50 EURO / persoana;
- Scufundare cu submarinul: 70 EURO / persoana.